Neset FK G14 er Trønderske Kretsmestre!

Etter å ha beseiret Byåsen i kveldens sluttspillfinale for 1.div i Trøndelag Fotballkrets, kan Neset G14 smykke seg med tittelen Kretsmester!

Neset Gutter 14. Bilde fra Norway Cup 2015. Bak fra venstre: Kristin Gumaer, Sindre Jørås Skogmo, Edvard Sandvik Tagseth, Ingebrigt Aas, Jonathan Viken, lagleder Roger Lein. Midten fra venstre: lagleder Kjell Arne Aatlo, Henrik Viken, Anton Solvold, Sylvester Tommy Beah, Casper Olsen, Joachim Tomren, Caspar Øien Veimo. Foran fra venstre: Sigurd Hernes, Lasse Aatlo, Jonathan Valberg, Magne Qvarme, Halldor Løvrød, Martin Olsen, Eskil Rise Hønnås
Neset Gutter 14. Bilde fra Norway Cup 2015. Bak fra venstre: Kristin Gumaer, Sindre Jørås Skogmo, Edvard Sandvik Tagseth, Ingebrigt Aas, Jonathan Viken, lagleder Roger Lein. Midten fra venstre: lagleder Kjell Arne Aatlo, Henrik Viken, Anton Solvold, Sylvester Tommy Beah, Casper Olsen, Joachim Tomren, Caspar Øien Veimo. Foran fra venstre: Sigurd Hernes, Lasse Aatlo, Jonathan Valberg, Magne Qvarme, Halldor Løvrød, Martin Olsen, Eskil Rise Hønnås

Det ble en jevn kamp i Trondheim – ikke unaturlig siden begge lagene i kraft av å ha spillt seg helt til finalen er gode i utgangspunktet.  Ved pause var det ennå ikke blitt noen mål; 0 – 0. Spenningen steg gradvis i andre omgang ettersom Byåsen så ut til å komme mer på banen, men ved ordinær spilletid var kampen fortsatt målløs. Selv ikke ekstraomganger medførte noen forandring – dramaet måtte avgjøres ved straffesparkkonkurranse! Her trakk Neset det lengste strået og sendte egne spillere, lagledere og frammøtte supportere til himmels! Sluttresultat: 4-3

Vi må antagelig så langt tilbake som i 1953 før vi finner en tilsvarende Kretsmester fra Neset FK for aldersbestemte lag. Juniorlaget med blant annet Martin Rygh, Torbjørn Johnsen og Tormod Haugan beseiret Steinkjer og gjentok bragden fra 1950 da de også ble Kretsmestre som Småguttelag. Martin forteller at de blant annet spillte mot Arne Kotte som senere ble en av de store norske fotballprofilene  i årene 1950-1960.

Det vil med andre ord si at prestasjonen til årets G14-lag er enestående rent historisk. Og at man på ei lita bygd som Frosta, med litt bistand fra Ekne og Åsen, klarer å dyrke fram et fotballag med såpass høyt nivå er spesielt godt gjort når man sammenligner seg med tilgangen på spillere i større klubber som Steinkjer, Verdal, Stjørdals-Blink og ikke minst alle lagene i Trondheim.

Vi gratulerer alle spillere og laglederne Roger Lein og Kjell Arne Aatlo med seieren! Dette ble en kjempemessig avslutning på årets sesong. Og på søndag venter utdeling av premier, heder og ære til laget i forkant av RBK-kampen på en fullsatt Lerkendal stadion. Fremtidens fotballspillere møter dagens helter. Det blir stort!

pokal

 

Legg inn en kommentar