Henrik Einangshaug – kretsmester på ski!

Etter mange snøfattige år teller det aktive skimiljøet på Frosta bare noen få ivrige utøvere som i stor grad holder til i Åsen sammen med skigruppa til Aasguten. Men om de er få er de desto dyktigere, og i dag gikk Henrik Einangshaug til topps i kretsmesterskapet for normaldistanse i aldersklasse Gutter 16 år!

Kretsmester på ski normaldistanse G16 2016: Henrik Einangshaug
Kretsmester på ski normaldistanse G16 2016: Henrik Einangshaug. Foto: Vigdis Einangshaug

Henrik har gjennom flere år markert seg med gode resultater både innenfor sykkel og ski. Han har gradvis lagt stein på stein og hører nå hjemme blant de aller beste aldersbestemte utøverne i landet. Dette fikk han til de grader bevist med dagens krestmesterskaps-tittel!

Kretsmesterskapet på ski arrangeres på Steinkjer skistadion, og normaldistansen i klasse G16 er 5 km klassisk. Dette var også andre skirenn i NTE-cup hvor Henrik deler ledelsen med Hallvard Granli fra Grong. Og kanskje artigst av alt; Henrik er uttatt til kretsens lag på Ungdommens Holmenkollstafett som arrangeres samme dag som damenes 3-mil verdenscup i Holmenkollen!

Henrik Einanghaug (Aasguten, men fra Frosta!) på topp, Hallvard Granli (Grong) nr 2 - 24 sek bak, Einar Østnor (Lierne) nr 3 - 35 sek bak, Kristian Evenhus (Aasguten) nr 4 - 1.02 bak.
Henrik Einanghaug (Aasguten, men fra Frosta!) på topp, Hallvard Granli (Grong) nr 2 – 24 sek bak, Einar Østnor (Lierne) nr 3 – 35 sek bak, Kristian Evenhus (Aasguten) nr 4 – 1.02 bak. Foto: Vigdis Einangshaug

Kvelden tilbringer trenere og utøvere rolig på Heia gjestegård, for i morgen stiller Henrik sammen med Kristian Evenhus og Simen Hegstad (kretsmester G14) på KM-stafett. Kan hende blir det enda flere medaljer med hjem! Frostaporten ønsker lykke til!


frostaporten_ledigannonse

Legg inn en kommentar