Frostaspillere med i kvalifisering til Eliteserien

Sjakk-Norge er delt inn i 4 regioner; Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet og Østlandet. Vinnerne av 1.divisjon fra hver region møtes i helga til dyst for å finne ut hvilke to lag som skal rykke opp i Eliteserien til neste sesong. Levanger Sjakklubb vant 1. divisjon i Midt-Norgeserien 2017, og her finner vi to frostinger i rekkene til serielaget; Fredrik A. Lindsøe og Rune Haug.

Fredrik A. Lindsøe og Rune Haug studerer sjakkbrettet inngående. Her forberedes det en Slavisk åpning!

Begge deltar aktivt i klubben i tillegg til å spille på serielaget. Det er spillekvelder tirsdager, og en egen barne- og ungdomsklubb på onsdager. Fra Frosta er også Torgeir Bergquist og Jon Anders Fiborg Aas med i klubben. Hvis noen er interessert er det bare å ta kontakt.

Ihuga sjakkspiller Fredrik A. Lindsøe

På hvert lag i 1. divisjon, er det 5 spillere. I seriekampene møter hver spiller en fra det andre laget, og det er totalen som utgjør sluttstillingen. Det er 1 poeng for seier og 0.5 for remis (uavgjort), så potensielt kan en kamp vinnes 5 – 0.

Overbevisende seriespill

I Midt-Norgeserien vant Levanger alle sine kamper, også nøkkelkampen i siste runde mot favorittene fra Trondheim. Trondheim hadde også vunnet alle sine kamper og hadde bedre individuelle poeng, så Levanger var avhengig av å vinne kampen mens Trondheim kunne nøye seg med uavgjort.

Rune Haug i dyp konsentrasjon under kampen mot Svartlamon tidligere i vinter

Det ble en svært spennende kamp som til slutt endte med seier til Levanger 3-2. Begge Frostingene deltok også i denne kampen og leverte varene med hver sin remis. Etter denne seieren ble det regionfinale mot Kristiansund tidligere i mars hvor Levanger også kom seirende ut med sluttsifrene 3-2.

Eliteserien neste?

Kvalifiseringskampene i Oslo til helga spilles  mot Oslolaget Akademisk på fredag, Alta på lørdag og Sotra på søndag. Akademisk er favoritter, mens de andre tre lagene er jevnere.

Fredrik og Rune skal delta, og oppsettet  for kampene finner du her. Partiene forventes å gå live på chessbomb.com. Følg også med på www.bergensjakk.no for mer info underveis.

Vi ønsker frostingene tvi, tvi!

Legg inn en kommentar