Tidenes beste Storsjøcup for Neset FK

Neset FK stilte med lag i alle de fem årsklassene under årets Storsjøcup i Østersund. Med hele tre lag videre til A-sluttspill og hederlig innsats av de to yngste lagene i B, trår Neset fram sammen med Stjørdals-Blink som de to mest markante fotballklubbene fra Nord-Trøndelag samlet sett!

Neset lever derfor opp til sitt kjernemål om å være en god breddeklubb, og når enkelte av lagene i tillegg leverer så til de grader over forventningene er det moro å være Neset-tilhenger i Østersund! G12 og G14 røk ut først etter straffespark-konkurranse i 1/8-finale etter svært jevne kamper. G13 måtte se seg slått ut etter 1/16-finale, mens G16 holdt stand fram til 1/4-finale. Mange nervepirrende kamper både for de på og utenfor banen!

Tøffe dueller i G15 semifinale mellom Neset og Lifezone SI
Tøffe dueller i G15 semifinale mellom Neset og Lifezone SI

Basert på resultatene fra vårens fotballsesong kom imidlertid den største overraskelsen i klasse G15. Innledende godt spill gav plass i A-sluttspillet – noe som i seg selv var mer enn forventet. Etter å ha beseiret Skaun i 1/8-finalen klarte laget også brasene mot selveste Tucuman fra Argentina i 1/4-finalen. Kampen måtte også her avgjøres med straffespark-konkurranse, og storslått keeper-spill av Harald Jr. Tømmerdal samt gode egne straffespark sørget for at seieren gikk i favør Neset.

Sent fredag kveld var det derfor duket for semifinale mellom Neset og Lifezone SI fra Cape Town. Kamper mot internasjonale mostandere er alltid høydepunkter under slike cuper. Ofte har disse lagene overlegne tekniske ferdigheter, og da må Neset gjerne ta fram sine kvaliteter på andre områder for å hevde seg. Disiplinert samhandling i bakre ledd med fokus på å utnytte kontringsmuligheter holdt Neset lenge inne i kampen.

Fotball er artig, både for frostinger, åsbygg og sør-afrikanere!
Fotball er artig, både for frostinger, åsbygg og sør-afrikanere!

På dette tidspunktet hadde man også fått forsterkninger fra de andre utslåtte lagene, og det var derfor et samlet Neset FK som fikk oppleve å leke seg med ball sammen med de afrikanske guttene denne sommerkvelden. Det ble heftige opplevelser og god underholdning for publikum – ikke spesielt anbefalt for de som måtte ha hjerteproblemer!

To jevngode lag i semifinale G15: Neset og Lifezone SI
To jevngode lag i semifinale G15: Neset og Lifezone SI

I sluttminuttene klarte imidlertid Lifezone å sette inn det avgjørende målet som endte reisen for Neset denne gangen. Men et stolt støtteapparat, foreldre, søsken og et stort antall andre tilreisende fikk etter kampen se en glad Neset-gjeng få utdelt sine vel fortjente bronsemedaljer – Nesets hittil beste plassering i Storsjøcupen.

Bronsevinnere Storsjøcup G15 2015: Neset
Bronsevinnere Storsjøcup G15 2015: Neset FK

Det gror godt i Neset FK for tiden, og resultatene fra cupen ser ut til å gjenspeile dette. Samarbeid med Åsgutten, bygging av nye fasiliteter på Vinnatrøa, godt miljø på tvers av årsklassene både mellom spillere og støtteapparat gir grunn til stor optimisme med tanke på framtida!

Legg inn en kommentar