Neset Jenter 12 tok pokalen hjem!

Det ble en lang og fantastisk fin uke på Storsjøcup for Nesets jenter 12, både på og utenfor banen. Da de reiste hjem hadde de sikret seg seier i finalen for B-sluttspillet, og kunne ta med seg en gjev pokal og gode minner i bagasjen tilbake til Frosta!

Neset FK J12 – vinnere B-finale 2018. Bak fra venstre: Anna-Stacia Beah, Renate Einarson, Mari Victoria Røste, Thale Bergquist, Heidrun Logstein , Ellinor Woie Røsok. Foran fra venstre: Charlotte Schjølberg, Anne Marte Leitao, Solveig Viken, Nora Margrete Hernes og Malin Nordahl Nåvik. Trener for laget er Unni Nordahl og lagleder Ingunn Aadahl.

I det innledende gruppespillet tapte de først åpningskampen tirsdag mot Sverre (4-5), men reiste seg mesterlig dagen etter med sin kanskje aller beste kamp noensinne mot svenske Frøsø som ble kraftig gruset (5-2). Frøsø ble forøvrig gruppevinner. Siste kamp mot Fram ble et nytt tap (1-5) på en dag da føtter og hode ikke ville samarbeide. Laget gikk dermed videre til B-sluttspill fra sin gruppe.

Sluttspill på Storsjøcup betyr et svært tett kampprogram så lenge man holder koken, og fredag spilte laget hele tre kamper hvor de egentlig hadde god kontroll hele veien. Jentene viste en enorm kampvilje og imponerte med godt lagspill, god oppbakking av hverandre og vinnervilje.

Trener Unni Nordahl som har fulgt jentene fra de startet med knøttefotball, forteller at jentene var godt fokusert på kampen i nuet og ikke tenkte så mye på neste kamp. I tillegg var de veldig flinke til å roe ned og restituere mellom kampene. Etter å ha beseiret Stiklestad/Vuku i kvartfinalen sent fredag kveld (4-2) skjønte de at de faktisk kunne gå helt til topps!

Tett kampprogram i sluttspillet – pausene må utnyttes godt.

Det skulle vise seg å holde stikk. Laget følte de hadde grei kontroll lørdag både i semifinalen mot Charlottenlund (3-0) og i selve finalen mot Sverre (4-1), som forøvrig var samme lag som de møtte i åpningskampen. Jentene imponerte nok en gang med styrke og godt lagspill. Laget unngikk skader underveis og kunne dermed bruke alle 11 spillerne i hele cupen.

Men Storsjøcup er ikke bare fotball. Mellom kampene har jentene også vært på shopping i Østersund, diskotek, felles pizza-spising med foreldregruppa, bading i Storsjøbadet og sosialt samvær sammen med resten av Neset-klanen som trofast støtter opp alle sine lag som deltar.

Det er moro på Storsjøcup!

Storsjøcupen er et høydepunkt som laget har sett fram til i omtrent ett år. Ifølge jentene ble det mye bedre enn de hadde forestilt seg! Det er slike opplevelser som sveiser lag godt sammen. Vi får nok ganske sikkert høre og se mye til dette laget fremover!

Sommermusikk i Logtun kirke

Årets serie med sommermusikk i vakre Logtun kirke er allerede godt i gang. Hver onsdag kl 19.00 arrangeres det konsert med variert innhold framført av både lokale og utenbygds aktører.

Under finner du en oversikt over konsertene som kommer:

 • Onsdag 20. juni – Jakop Nesse Stavset, gitar og sang
 • Onsdag 27. juni – Frosta Kulturskole
 • Onsdag 4. juli – Musikklaget Klang, klarinettgruppa
 • Onsdag 11. juli – Frosta Storband, trombonegruppa
 • Onsdag 18. juli – Knut Nesse Stavset, orgel
 • Onsdag 25. juli – Jardar Østbø Juberg, bass
 • Onsdag 1. august – Aktør ikke avklart ennå
 • Onsdag 8. august – Charlotte Audestad (kjøp billett)
 • Onsdag 15. august – Kor-Ækt
 • Onsdag 22. august – Aktør ikke avklart ennå
 • Onsdag 29. august – Musikklaget «Klang»

Arrangør: Frosta kommune

Fjøsjazz i Galtvika

Så snart Anne-Lise og Olav Galtvik får satt sepoteten i jorda og tømt fjøset, går de igang med å klargjøre driftsbygningen for en aldri så liten verdensbegivenhet; FJØSJAZZ i Galtvika!

Fredag 1. juni ankommer nemlig jazztrioen About Time sammen med gjestevokalist Marian Børli Sivertsen fjøset i Galtvika for å by på en god ladning vitaminrik jazzmusikk på en frisk sommerkveld.

About Time har en noe uvanlig besetning; trompet, gitar og kontrabass. Trioen spiller musikk som svinger i et behagelig lydbilde med et repertoar fra amerikansk etterkrigsjazz, ispedd noen låter av skandinavisk opprinnelse, en dasj bossa nova og noen dråper funky groove.

Anne-Lise og Olav stiller med forfriskninger hele kvelden mens kvartetten spiller tre sett fra et rikholdige repertoar.

Jazztrioen About Time sammen med gjestevokalist Marian Børli Sivertsen kommer til Frosta!

Musikere

 • Marian Børli Sivertsen, vokal
 • Lorents Morten Lauritsen, trompet
 • Stig Bjørnar Sivertsen, gitar
 • Snorre Magnus Sivertsen, kontrabass

Praktisk info

 • Fredag 1.juni
 • Parkering ved gården
 • Dørene åpner kl 19.30
 • Konserten starter kl 20.00
 • Skjenkebevilgning
 • Billett kr 100,- (selges i døra, ingen forsalg)
 • VIPPS eller kontant

Følg FJØSJAZZ i Galtvika på Facebook!

V E L K O M M E N !

Arrangører: Anne-Lise og Olav Galtvik

17. mai på Frosta

Program for nasjonaldagen

Kl. 08.30: Flaggheising ved Tinghaugen

 • Velkommen ved ordfører Trine Haug.
 • Ord for dagen ved elevrådsleder Espen Vik.
 • Musikklaget «Klang» og Frosta skolemusikk deltar.

Kl. 09.00: Feststund, frokost/kaffe i grendahusene

 • Klostergården, Solvang og Folkheim. Musikklaget Klang og Frosta skolemusikk deltar.
 • Frostatunet: Dagens tale Stig Morten Skjæran. Kor-Ækt synger.

Kl. 12.00: Festgudstjeneste i Frosta kirke

Prostiprest Sabine Kjølsvik og organist Odd Halvor Moen. Kor-Ækt og Musikklaget «Klang» deltar.

Kl. 13.00: Folketog

Toget går fra Frosta kirke via Frostatunet til Frosta skole.

Rekkefølge: Politi, 17.mai-komiteen, Formannskapet, Frosta skolemusikk / Musikklaget «Klang», barnehagene, Frosta skole, lag og foreninger. Folketog.

Etter ankomst til Frosta skole vil det være et kort program ute ledet av elever ved 8. trinn.

Neset FK selger kaffe, kaker og kioskvarer i biblioteket, ute ved inngangen til Magnushallen og i kantina. De tar både kort og Vipps.

Kl. 14.30: Leker for barna

I skolegården v/trivselslederne på Frosta skole.

Kl. 15.00: Feststund i Magnushallen

Feststunden ledes av ordfører Trine Haug. Tale for dagen ved Vibeke Breiset.

Kl. 19.00: 17.mai-fest på Bjørkly bedehus

 

17. mai ved Frosta skole 2015

Frostatingløpet – vårens vakreste løp!

Søndag 8. april er det igjen klart for Frostatingløpet. Det løpes i naturskjønne og historiske omgivelser på ytre del av Frosta, litt på asfalt, men mest på grus og skogsveier med fjordutsikt – en fin måte å teste vårformen på.

Frostatingløpet – kanskje vårens vakreste løpeeventyr

Som vanlig arrangeres løpet ved Tinghaugen. Langløypa utgjør åtte kilometer, men det er også mulig å løpe kort løype på tre kilometer. I tillegg er det eget løp for barna.

Nytt i år er at Levvel Sportssenter sammen med Frosta Leirskole har barneaktiviteter rett etter barneløpet. Kom og bli med!

Her er en kort video fra barneløpet i fjor:

… og fra de voksnes løp samme år:

Påmelding

Påmelding elektronisk er tilgjengelig fram til kl 11 dagen før løpet. Man kan også melde seg på ved frammøte ved Tinghaugen fra kl 11.

Tidsskjema

 • 11:00 – 12:30 Påmelding
 • 11:00 Trimløp uten tidtaking starter kontinuerlig
 • 12:00 Barneløp (t.o.m 12 år, påmeldt innen kl 11:30)
 • 13:00 Start konkurranseklasser med tidtaking
  – Kort og lang løype starter samtidig, 3km og 8km

Premier

 • Alle barn får premie.
 • Beste dame- og herreløper i den lengste løypa får  kr 1.000
 • Premier til beste tredel i hver klasse. For de som løper uten tid, vil en tredel få premier etter loddtrekning.

Praktisk informasjon

Her sykler vi igjennom traseen – hold deg fast det går unna på fem minutter:

VELKOMMEN!

Arrangør: Frosta IL 

Kan bli «Vilt forelska» i Frosta!

Under mandagens åpne idèmøte om årets utgave av Frostadan ble nyheten om Sommerkonsert med Charlotte Audestad i Logtun kirke onsdag 8.august sluppet!

Den munnrappe sangfuglen fra Hitra har siden sitt første album i 2013 «På feil si’ av vei’n» blitt en etablert artist i det trønderske musikklandskapet med sin særegne visepop. Hun ble for alvor kjent i 2015 da hun var med på å «overtale» Marit Bjørgen til å fortsette langrennskarrieren med sin hyllest «Ikke gi dæ no».

Charlotte Audestad er blitt flittig spilt på NRK Trøndelag de siste åra, og mange har stiftet bekjentskap med hennes varierte låter med fart og spenning til melankoli og ettertanke.

Samfunnsengasjement har hitterværingen flust av, sist vist gjennom opptreden i Vår frue kirke under støttekonserten til Abbasi-familien og musikalsk auksjonsbidrag til Krafttak mot kreft på Hitra.

Charlotte Audestad trio kommer til Logtun kirke onsdag 8.august

Hun har nå gitt ut tre norskspråklige album, og fikk Hitra kommunes kulturpris i 2016. Hennes kanskje hittil største hit er låta «Vilt forelska» – en frisk og glad kjærlighetslåt.

I en kommentar til Frostaporten forteller Charlotte at hun sist sommer padlet fra Trondheim til Tautra og overnattet under åpen himmel. Det ble sommerens vakreste dag og natt – helt fantastisk! Vi håper konserten i Logtun kirke vil bekrefte det positive inntrykket og at hun blir helt vilt forelska i Frosta!

Det vil bli en eksklusiv og intim konsert i vakre og stemningsfulle Logtun kirke med en artist som garantert vil gi publikum en god sommerfølelse. Kirka har fantastisk god akustikk og vil gi en ramme rundt konserten som innbyr til et lyttende møte med en «frisk» Charlotte Audestad på mange måter!

Konserten med Charlotte Audestad inngår som del av årets sommerkonserter i Logtun kirke.

Du finner mer info om konserten på hjemmesidene til Frostadan. Den inngår i programmet både for sommerkonsertene og årets utgave av Frostadan som spenner om aktiviteter i hele uke 32.

Nettinngangen til Frosta!