Sammen er de dynamitt!

For Neset Gutter 16 har årets fotballsesong vært særdeles positiv. Vårsesongen endte på andreplass med hele 41-5 i målforskjell!

Likedan gav Storsjøcupen i Østersund et godt sportslig resultat med andreplass i innledende gruppespill, for deretter å gå helt opp til kvartfinale i A-sluttspillet før laget måtte se seg slått ut.

Neset G16 Storsjøcup 2015
Neset G16 Storsjøcup 2015

Med på laget finner vi brødreparet Per Kristian (16) og Edvard Sandvik Tagseth (14). Av disse to er nok minstemann mest kjent i media for sitt unge fotballtalent, men det er ingen tvil om at både Per Kristian og deres eldre bror Karl Oskar har vært gode læremestre og treningspartnere for Edvard. Og det er derfor ikke uten grunn at han spiller sammen med dette laget som er to årsklasser eldre.

Per Kristian og Edvard Sandvik Tagseth
Per Kristian og Edvard Sandvik Tagseth

Mange påpeker de godt utviklede tekniske fotballferdighetene Edvard har som såpass ung spiller. Men det som i tillegg virkelig gjør at han skiller seg ut blant jevnaldringer er hans evne til også å spille sine lagkamerater gode.

Fotball er et utpreget lagspill, og det hjelper ikke alene med soloprestasjoner. Det er først gjennom god samhandling og samspill at et lag kan framstå som en god prestasjonsgruppe.

Her bidrar alle på Neset Gutter 16, men det er ikke vanskelig å se at Edvard ofte har en nøkkelrolle i nettopp dette samspillet. Gode løp, godt overblikk, pasningsspill i rom og godt utviklet evne til å «se» spillet og vurdere kjapt flere trekk fram i tid gjør at laget kommer til mange målsjanser.

Og når medspillere som nettopp bror Per Kristian avslutter slike angrep med nettkjenning i motstanderens mål er det ikke vanskelig å bli begeistret over det disse guttene leverer på banen. Sammen er de dynamitt!

Rett etter Storsjøcupen reiste noen av spillerne på Neset G16 sammen med Nesets juniorlag på Danacup i Fredrikshavn, også her med godt resultat. Og neste uke venter Norway Cup i Oslo hvor både G14 og G16 satser på å trå til for fullt. Det er ingen tvil om at vi har mange gode og svært interesserte unge fotballspillere i klubben vår!

Legg inn en kommentar