Frostadan ser framover

Årets bygdadag høstet mange godord etter et flott gjennomført arrangement med stor publikumsoppslutning sist helg. Komiteen i Neset Fotballklubb hadde lagt ned stor dugnadsinnsats i forberedelsene av dagen og fikk lønn for strevet!

Men de hviler ikke på laubærene og gjør allerede denne uka en evaluering av Frostadan 2015 for å se på hva som kan forbedres til neste år! Publikum oppfordres til å bidra med innspill og ønsker som kan rettes på mail til jonas@vikengartneri.no

Tilbake til «røttene»
Med god hjelp av sola som tok over for en tildels grå start på lørdagen,  strømmet frostinger, deltids-frostinger og tilreisende til Frostahallen for å delta på Frostadan som i år var bygd opp etter mer «gammel» god tradisjonell stil med utstilling og grøtsalg inne i Frostahallen, og landbruksutstilling og aktiviteter oppe på Vinnatrøa.

Jan Lutdal besøkte standen og besvarte quiz´n til Frostaporten
Jan Lutdal besøkte standen og besvarte quiz´n til Frostaporten

Lag og foreninger samt et engasjert næringsliv bød på seg selv med varierte og mangfoldige stander inne og utenfor hallen. Her fant man blant annet Frosta skolemusikk, Frosta IL, Froskemannsklubben, Norgeshus Kjølen og Nydal, LOG, Frosta Hagelag, Frostingen og Frostaporten i tillegg til flere politiske partier på Frosta som på dette viset fikk en fin start på høstens valgkamp.

På det nyasfalterte uteområdet foran Frostahallen fant man standen til mange av lokalpartiene
På det nyasfalterte uteområdet foran Frostahallen fant man standen til mange av lokalpartiene

Oppvisning fra Frosta Danseklubb, underholdning av Frosta Trekkspillklubb og utdeling av Ildsjelprisen til Åse Brit og Rolv Vang var gode innslag under programmet i hallen. Kanskje finnes det flere muligheter til å vise fram hva bygda har å by på av kulturelle aktiviteter, gjerne på en scene utendørs?

Oppvisning av Frosta danseklubb i Frostahallen
Oppvisning av Frosta danseklubb i Frostahallen

Saniteten solgte spekemat og rømmegrøt – over 600 porsjoner! Og Frosta IL hadde også stor pågang på sitt utsalg av grillmat. Mat fra Frosta er i skuddet for tiden med priser til både Klostergården og Stene Gård under matfestivalen i Trondheim, og med bygdas ledende posisjon innenfor grønnsaksproduksjon kan man kanskje se for seg en enda større profilering av lokal, kortreist mat også under Frostadan?

Frosta Hagalag stillte som vanlig med en svært dekorativ og blomsterrik stand
Frosta Hagalag stillte som vanlig med en svært dekorativ og blomsterrik stand

I tillegg var som nevnt landbruksutstillinga på plass etter flere års fravær. Maskinleverandører i Midt-Norge har mange kunder på Frosta, og det vil helt sikkert være potensiale for å kunne utvide dette treffpunktet.

Holmen Park & Anlegg hadde lagt mye arbeid i å lage en fin stand som viste litt av hva de har å tilby sine kunder
Holmen Park & Anlegg hadde lagt mye arbeid i å lage en fin stand som viste litt av hva de har å tilby sine kunder

På området ved Vinnatrøa fantes det aktiviteter som engasjerte den yngre garde; surfesimulator, traktordekkrulling, presisjonskudd på mål, hopp i høyet og kos med dyr i regi av Frosta 4H, Neset FK, Level og 9.trinn ved Frosta skole. Man kunne også kjøpe skeibladkake og bålkaffe av 4H eller få en omvisning i det nye klubbhuset.

4Hs stand på Vinnatrøa med kaffesalg og "Hopp i høyet" ble godt besøkt under Frostadan
4Hs stand på Vinnatrøa med kaffesalg og «Hopp i høyet» ble godt besøkt under Frostadan

Bare fantasien vil kunne sette begrensninger på hvordan man kan utnytte det flotte idrettsanlegget på Vinnatrøa i denne sammenhengen i enda større grad. Kanskje kan felles uhøytidelig kappestrid mellom grendalagene være en aktuell utfordring å sende ut?

Hallfesten senere på kvelden trakk derimot mindre enn folk enn man hadde håpet på, til tross for kvalitetsmusikk fra «Dænsebændet». Med så lite fester av dette slaget gjennom året forøvrig var dette litt overraskende. Her bør man derfor legge hodet litt i bløt for å se om et annet type kveldsarrangement kan være aktuelt.

De fleste er nok uansett enige om at årets bygdadag var et løft tilbake til gamle store høyder, og at arrangementet har livets rett med et utviklingspotensiale. Vel blåst til Neset for god gjennomføring, og så venter vi spent på hva Frostadan neste år vil by på!

Legg inn en kommentar