Fartsfylt NM i speedcross

Gleden var stor for mange i motorcrossmiljøet da beskjeden kom om at det skulle arrangeres NM i speedcross! Som følge av koronaviruset har motorcrossbanene vært mye stengt i vår. Oppkjøringen til sesongen ble redusert, og løp har blitt avlyst og utsatt.

Speedcross er et løp med mye kortere heat enn vanlig, så her gjelder det å komme godt ut fra start. Det er ikke mye tid for å plukke mange plasseringer utover heatet, så her må man være på hugget hele veien!

Arrangementet ble gjennomført ihht anbefalte smittevernsregler, så for første gang ble NM holdt uten et stort publikum. Selv om folkefesten rundt banen ikke var tilstede, var det mange «sultne» utøvere på startstreken. De aller fleste av Norges beste utøvere deltok, så her var det utøvere som kjører aktivt i utlandet og som deltar blant annet i VM og EM. Det sier litt om nivået en slik helg!

Glade gutter fra FMK! Fra venstre Joakim Reitan, Emil Gran, Marius Helmersen og Harald Haugen Røsvik

Guttene fra Frosta Motorcross Klubb (FMK) dro ikke til Elverum med håp om pallplasser, men de gjorde alle sammen en god innsats. De viste at de absolutt hadde noe i NM å gjøre.

Gjengen fra FMK koste seg både på og utenfor banen, fikk kjenne litt på NM nerver, fikk nye erfaringer, og ei fantastisk helg sammen med folk i miljøet.

Emil Gran

Emil Gran er en fører som har hatt en kjempe god utvikling. Emil jobber knallhardt, og har en vanvittig selvdisiplin når det gjelder trening. Skal du bli en god crossutøver må du være godt trent, og ha god utholdenhet. Speedcross NM var årets første løp, og Emils første løp med 250cc i klassen MX 2.

Selv om Emil ikke klarte å kvalifisere seg til finalen, kjørte han meget godt og hadde gode rundetider. Et NM gir mange nye erfaringer, noe både Emil og de andre guttene helt sikker tar med seg inn i både trening og løp.

Emil Gran

Harald Haugen Røsvik

Harald Haugen Røsvik er en figther som aldri gir seg. Harald prøvde seg så vidt på 250cc i fjorårets sesong, men er fortsatt fersk på en så stor sykkel. På lik linje med de andre utøverne har ikke Røsvik fått den oppkjøringen han ønsket, men det skulle man ikke tro når han setter seg på crossen.

Harald kjørte knallgodt og kvalifiserte seg til A-finale i sitt første NM på 250cc! Han endte på en imponerende 16 plass i den beinharde MX 2 klassen. Harald vil fortsette å jobbe hardt for å oppnå nye mål, og du skal ikke se bort fra at kanskje han og fler fra FMK dukker opp i årets NM og lag NM.

Harald Haugen Røsvik

Joakim Reitan

Joakim Reitan kjørte i MX open klassen, og var veldig klar over at han skulle ut å kjøre mot mange av de råeste utøverne i Norge. Joakim kvalifiserte til A-finale, og målet var topp 15. Allerede i første runde mistet han kontrollen på sykkelen, han fikk en framlengs salto og havnet utenfor banen. Han kom seg omsider ut på banen igjen, men måtte stoppe for å rette opp styret etter rundvelten.

Det ble et stykke frem til gruppa, men Joakim jobbet på og klarte omsider å klatre seg opp til en 16. plass! Helgens høydepunkt for Joakim var at han klarte å sette 5. beste rundetid av alle førerne etter fallet. «- Det kan jeg leve en stund på» uttaler Reitan med en latter.

Joakim Reitan

Marius Helmersen

Marius Helmersen kom som nytt medlem i FMK dette året. Helmersen har kjørt motocross og enduro i mange år, og stilte i samme klasse som Joakim. Marius hadde god driv på sykkelen, men det holdt ikke helt inn. Marius er skuffet over at han ikke kom til A-finalen, og sier at han må hjem for å trene enda mer. Marius er også en utøver som vi vil få se mer til.

Marius Helmersen (62)

At fire utøvere fra lille Frosta stiller opp på NM i speedcross er imponerende. Ingen av dem hadde kjørt banen før dette løpet, og de er ikke vant med å kjøre så mye på tunge sandbaner. Det var selvfølgelig en utfordring, men de taklet det bra. Guttene hadde ei bra helg på Elverum, og den sosiale biten er omtrent like mye verd som tiden på banen.

Motorcross for alle

Selvfølgelig synes FMK at det er stas at noen velger å satse, men det er samtidig veldig viktig for oss at folk forstår at motocross er for alle! Det er ikke slik at man må ha stor bil, campingvogn og nytt utstyr for å få gleden av denne sporten. Her er det rom for alle, enten du vil satse, eller om du bare vil kjøre for å ha det gøy.

Vil du vite mer om sporten er det bare å ta kontakt. Klubben har også en 80 cc og en 150 cc + utstyr som leies ut om noen har lyst til å prøve. Å leie sykkel og utstyr kan være et greit tilbud for å finne ut om det er noe som gir mersmak.

Tar du kontakt garanterer vi at dere vil bli tatt godt imot, og at dere vil få all den hjelpen dere trenger for å komme i gang.
Velger du/dere motocross, velger du/dere også å være en del av et utrolig godt miljø. Vi hjelper hverandre, så lite kunnskap om sporten og utstyr er ingen hindring.

Her blir alle inkludert på lik linje!

Tekst og bilder: Frosta Motorcoss Klubb

Legg inn en kommentar