Vamp varmet på Tautra

Det store trekkplastert under årets MiG-festival på Tautra var uten tvil Haugesundbandet Vamp. Og lørdag kveld kunne endelig en stolt festivalleder Øyvind Løvrød ønske publikum og Vamp velkommen til landets største rusfrie familiefestival i strålende solskinn. MiG har arbeidet i flere år for å få nettopp dette bandet ut til Tautra da Vamp passer ekstra godt inn i konseptet for festivalen.

MiG festivalleder Øyvind Løvrød
MiG festivalleder Øyvind Løvrød

Vamp dro igang en sugende start for å sette scena, og da de passende nok spilte opp «13 humler» og «Sommar i hekken» kom sommerfølelsen til gangs over festivalområdet. Endelig; sol og sommer i Trøndelag!

Vamp på MiG Tautra 2015
Vamp på MiG Tautra 2015

Vamp levde opp til sitt rykte som et godt liveband med innlevelse og utstråling fra scena. En god blanding av gamle og nye låter heriblant «Elmer» skrevet til mangeårig frontfigur Stavelands barnebarn slo godt an. Og med Jan Ingvar Toft tilbake som vokalist etter 17 år var lydbildet akkurat slik undertegnede først lærte Vamp å kjenne.

Gitarist Bjørn Berge og Odin Aarvik Staveland, slagverk og piano
Gitarist Bjørn Berge og Odin Aarvik Staveland, slagverk og piano

Konserten gikk deretter over i et roligere midtparti med blant annet «Ord» – andaktig og mektig! Øyvind Staveland imponerte på kjent vis med sitt fløytespill under «Men går eg øve engene». Deretter dro de igang mer publikumsfrieri med allsang på «Hønsahus» og «Månemannen» før de avsluttet med signturlåten «Tir n`a Noir».

Øyvind Staveland - dyktig fløytespiller i Vamp
Øyvind Staveland – dyktig fløytespiller i Vamp

Et lydhørt publikum koste seg skikkelig denne sommerkvelden og gav god tilbakemelding på det de hadde fått servert. Som belønning fikk vi et par ekstra låter med «En liten fuggel» som høydepunktet mange hadde ventet på. Da varmet sola ekstra godt på Tautra!

Festivalområde MiG Tautra 2015
Festivalområde MiG Tautra 2015

Legg inn en kommentar