Elgjakta på Frosta har startet!

I dag går startskuddet for årets elgjakt på Frosta. I underkant av 100 jegere fordelt på 7 jaktlag, hvorav maks 3 lag jakter samtidig, vil fram til 31. oktober være på sporet etter skogens konge. Kvoten på totalt 45 dyr er fordelt på allmenningen i indre del av bygda og området utover som disponeres av grunneierlaget.

Finnes det en slik storokse på Frosta?
Finnes det en slik storokse på Frosta?

Berammingen av årets jakt er den siste i en 4-årig plan, og det pågår arbeid med å komme fram til grunnlaget for videre målrettet avskyting av bestanden på Frosta.

Under elgjakta kan det også skytes hjort. Det rapporteres om et økende antall dyr som etablerer seg på bygda, og det er et ønske om å redusere denne bestanden da hjorten kan gjøre betydelig skade. Det utestår fellingstillatelse på totalt 13 hjort, og denne kvoten vil også rådyrjegerne kunne høste av fram til rådyrjakta er ferdig 23. desember.

Dersom noen har spørsmål rundt elgjakta kan følgende kontaktes:

  • Frosta grunneierlag – Ola Andreas Lian
  • Frosta fjellstyre – Mette Aatlo
  • Frosta kommune – Roar Pettersen, mob: 414 15 855

Elgjakta er for mange av de involverte jegerne et høydepunkt med avkobling fra daglige gjøremål, mye spenning og en sosial sammenkomst for flere med felles interesse. I tillegg til at det gir mye god helsemessig rekreasjon utgjør også foredlingen av elgkjøttet en betydelig ressurs. Hvert år felles det ca 36.000 elg i Norge, så det er ingen tvil om at både i kjøttmengde og kroner er elgen det viktigste viltet i landet.

Kos med bålkaffe - viktig ingredisens for mange under elgjakta
Kos med bålkaffe – viktig ingredisens for mange jegere under elgjakta

Frostaporten oppfordrer jaktlagene til å sende inn bilder fra jakta som vi kan publisere på nettsidene våre. Bildene kan enten sendes på e-post til post@frostaporten.no eller legges ut på Instagram med hastag #frostaporten

Legg inn en kommentar