Solglimt på elgpost

Det ble mer enn bare solglimt på elgpost under årets første jaktuke for karene som startet på søndre elgvald. Selv om høststormen «Roar» satte menn og hunder på prøve et par dager, gjorde nydelig høstvær navnet på jaktlaget til skamme. Og når høstfargene i tillegg har begynt å fargelegge skog og myr kan knapt rammen rundt jakta være bedre.

 

Utsikt fra elgpost i Botnan ved Hovdalsvatnet i flott høstvær
Utsikt fra elgpost i Botnan ved Hovdalsvatnet i flott høstvær

For mange av de nesten 100 jegerne som deltar under elgjakta på Frosta er disse dagene et høyt skattet avbrekk fra de daglige gjøremål. Og for de eldste deltakerne på jaktlaget Solglimt er jakta et viktig årlig rituale hvor jaktkameratene treffes for å se om de fortsatt har draget på kunnskapen om hvordan man får skogens konge på post.

Elgfall ved Jomar Sæter
Elgfall ved Jomar Sæther

Mens gammelkaran «diskuterer» slagplanen for hvor neste drev skal gå, overføres erfaring samlet over mange års jakt til den litt yngre garden på laget. Den gamle fortellerkunsten holdes i hevd på dette viset. Og selv om jakta i løpet av de siste 50 år har undergått stor teknisk utvikling på utstyr, er det fortsatt kunnskapen om hvor elgen ferdes i terrenget som er viktigst for en effektiv og veldrevet jakt.

Solglimt anno 2015. Bak fra venstre: Trond Østerlie, Hassle Østerlie, Audun Kvamme, JomarSæter, Arne Sørheim, Torgrim Kvamme. Foran fra venstre: Arne Østerlie, Dagfinn Sørheim, Stig Tore Laugen, Kåre Pettersen og Boris Kvamme. (Andre Nåvik var ikke med på bildet)
Solglimt anno 2015. Bak fra venstre: Trond Østerlie, Hasle Østerlie, Audun Kvamme, Arne Nikolai Sørheim, Torgrim Kvamme. Foran fra venstre: Arne Østerlie, Dagfinn Sørheim, Stig Tore Laugen, Jomar Sæther, Kåre Pettersen og Boris Kvamme. (Andre Nåvik var ikke med på bildet)

 

Innimellom drevene blir det tid til en god prat med innslag av gamle jakthistorier og skrøner samt kos rundt kaffen og nistepakka. Elgjakta gir dermed på flere måter god helsemessig rekreasjon i tillegg til litt spenning og tilgang til godt viltkjøtt!

Riktig håndtering av viltkjøttet er viktig for å sikre god kvalitet
Riktig håndtering av viltkjøttet er viktig for å sikre god kvalitet

Frostaporten oppfordrer også de andre jaktlagene til å sende inn bilder og litt info om hvordan jakta har gått. Dette kan sendes på e-post: audun.kvamme@frostaporten.no

Legg inn en kommentar