Pangstart på elgjakta da storoksen fallt

Det ble en riktig god start på årets jaktuke for Bjørn Nyjordet og Kjetil Martinsen som kommer langveis fra hhv Gjerdrum og Etnedal i Valdres for å jakte elg på Frosta!

Bjørn har gjestet bygda på elgjakt i mange år, og denne gangen fikk de los på en storokse ved Botnan like ved Hovdalsvatnet. Godt samspill mellom hund og jegere endte i nedlegging av den 13-spirs store oksen.

Kjetil Martinsen fikk god hjelp av løshunden til å felle den 13 spirs store elgoksen
Kjetil Martinsen fikk god hjelp av løshunden «Lita» til å felle den 13 spirs store elgoksen. Foto: Bjørn Nyjordet

Bjørn og Kjetil bruker løshund under elgjakta, noe som vil si at de slipper hunden fritt i terrenget for så å vente til den har fått los og forsøker å få elgen til å stå stille. Deretter kan man smyge seg innpå losplassen for å komme i skuddposisjon, eller håpe at elgen kommer fram på oppsatte poster som man regner med den vil trekke mot.

Bålkos etter vellykket elgfall
Bålkos etter vellykket elgfall. Foto: Bjørn Nyjordet

Det er artig å se at det finnes slike prakteksemplarer av arten i skogene på Frosta. Storoksene er med på å sikre videreføring av gode gener. Mon tro om oksen til Martinsen blir den største som felles under jakta på Frosta i år?

Elgjeger Kjetil Martinsen
Elgjeger Kjetil Martinsen. Foto: Bjørn Nyjordet

Legg inn en kommentar