Første elgfall for Oda

Elgjakta i år kommer Oda Hollingsæter antagelig til å huske lenge! Hun opplevde å få skyte sin aller første elg; ei elgku med slaktvekt på 150 kg. Oda fikk kua på post under drev med båndhund ved Lågkastbekken mellom Brenne og Åsan, ikke langt fra Svenskhalla.

Første elgfall for Oda Hollingsæter. Foto: Bjørn Hollingsæter
Første elgfall for Oda Hollingsæter. Foto: Bjørn Hollingsæter

Bruk av båndhund innebærer at en eller flere jegere går ut med hund i terrenget i tillegg til at man setter ut en postrekke der det er ventet at elgen vil trekke dersom hunden ikke får den til å stå stille.

Kvige fellt av Joakim Ulvik
Kvige fellt av Joakim Ulvik. Foto: Erik Rosø

Kristin Myrholdt deltok også på postering sammen med jaktlaget – neste år er målsettinga å ta jegerprøven!

Jaktlaget samlet til bål- og matkos. Fra venstre Arne Myrholdt, Oda Hollingsæter, Bjørn Hollingsæter, Frank Rosø, Kristin Myrholdt, Joakim Ulvik, Roar Pettersen. Espen Husås sittende foran. Foto: Erik Rosø
Jaktlaget samlet til bål- og matkos. Fra venstre Arne Myrholdt, Oda Hollingsæter, Bjørn Hollingsæter, Frank Rosø, Kristin Myrholdt, Joakim Ulvik, Roar Pettersen. Espen Husås sittende foran. Foto: Erik Rosø

Det er vel ikke å ta hardt i å si at elgjakt er en mannsdominert hobby, men Oda og Kristin viser iallfall at det er fullt mulig å få innpass som damer på jaktlaget og prestere like godt som «gutta». Så oppfordringen går herved ut til jaktlagene om å oppfordre flere damer til å være med!

Damer kan også jakte! Foto: Oda Hollingsæter
Damer kan også jakte! Foto: Oda Hollingsæter
Oppstilling! Foto: Oda Hollingsæter
Oppstilling! Foto: Oda Hollingsæter
Bjørnespor (?) sett på Grasmyra etter Brattåsen
Bjørnespor (?) sett på Grasmyra etter Brattåsen. Foto: Erik Rosø

Legg inn en kommentar