Damelaget til topps på tabellen!

Etter å ha beseiret Malvik 3 og Utleira 3 med utklassingssifre i helga troner, Frosta IL Damelaget i håndball øverst på tabellen i TrønderEnergi-Seriens 5.divisjon!

Frosta kom godt igang lørdag og kjørte over Malvik nesten fra første sekund. Halvspilt kamp var ledelsen 16 – 8. I pausen ble tydeligvis spillergruppa enige om å øke intensiteten i forsvar – noe de lyktes veldig godt med. Frostingene vant 2. omgang 18 – 4, slik at sluttresultatet ble hele 34 – 12. En meget god kamp der keeper Anne Berit Haabeth stod som en levende vegg bak et fantastisk forsvar. Hele 9 spillere kom på scoringslisten – en strålende lagseier!

Det tok derimot hele sju minutter før Frosta fikk satt det første målet i søndagens kamp mot Utleira. Innledningsvis fulgte lagene hverandre tett, men herfra var det aldri tvil om hvilket lag som var mest på hugget. Frosta dro kraftig ifra midtveis i omgangen, og det var tydelig stor forskjell på de to lagene kondisjonsmessig. Frostingene løp regelrett Utleira i senk med mye godt kontrings-spill.

Tina Reitan i full skuv gjennom forsvaret til Utleira
Anne Ringstad i full skuv gjennom forsvaret til Utleira

Etter hvert handlet det bare om hvor stor seieren ville bli. Kampen ble i så måte ikke spesielt spennende for publikum. Sluttresultatet ble 25 – 13 i favør Frosta. Enkelte etablerte spillere på laget og deler av publikum syntes tydelig at målforskjellen burde vært enda større, men laget fikk her igjen en gylden anledning til å rullere godt på alle spillerne.

Luftig svev fra kantspiller Johanne Rekkebo endte i flere mål mot Utleira
Luftig svev fra kantspiller Johanne Rekkebo endte i flere mål mot Utleira

Laget har en klar ambisjon om å rykke opp til 4. divisjon neste sesong, og da er det viktig å bruke slike kamper til å gi de litt mindre erfarne spillerne selvtillit og spilletid for å bygge et trygt lag og godt samspill på lengre sikt. Det vil bli mindre mulighet til å kunne gjøre det på et høyere nivå.

Innbitt Mari Myrholdt i duell mot Utleira
Innbitt Mari Myrholdt i duell mot Utleira

Nå gjenstår bare kamp mot Ørlandet før håndballdamene kan ta juleferie med god samvittighet. Ørlandet ligger nederst på tabellen, så det burde være gode muligheter for hente hjem poeng her også. Holder laget nå stø kurs gjennom våren kan ønsket om opprykk sannsynligvis gå i oppfyllelse!

Legg inn en kommentar