Innholdsrikt program for Frostadan

Årets bygdadag – Frostadan – arrangeres 13.august ved Frostahallen og Vinnatrøa. Etter et vellykket og godt besøkt arrangement i fjor er det i år forventninger om enda større oppslutning av frostinger, tilreisende, hytte- og camping-gjester!

headliner2016

Frostadan befester sin posisjon som et viktig sosialt møtested i tillegg til at den fungerer som et utstillingsvindu for lokalt næringsliv, lag og foreninger. Årets innholdsrike program og mangfold av utstillere legger til rette for at folk flest skal kunne finne mye av interesse!

Diskusjon om traktorer hører alltid med på Frostadan! Foto: Britt Line Tvete
Diskusjon om traktorer hører alltid med på Frostadan! Foto: Britt Line Tvete

Tradisjonell utstilling på dagtid

Bygdadagen starter som vanlig med utstillings-messe i Frostahallen og på området ved Vinnatrøa. Her vil en rekke lokale firma presentere sine varer og tjenester.

Flere anleggs-, bil og maskinfirma kommer på Frostadan. Både Frent og Frosta/Åsen Lastebileierforening stiller med simulatorer hvor publikum kan få prøvd seg som hhv maskinkjører og lastebilsjåfør.

I simulatoren til Frent kan du forsøke å kjøre grøftemaskin
I simulatoren til Frent kan du forsøke å kjøre grøftemaskin

Felleskjøpet og Eikmaskin stiller blant annet med traktorer og gårdsutstyr. Vinge maskin og Holmen Park og Anlegg vil vise fram anleggsmaskiner. Prøven Bil har utstilling med presentasjon av Peugeot, og Bamses Trafikkskole vil fortelle om sine tilbud innen kjøreopplæring.

Felleskjøpet avd Levanger stiller på stand med maskinutstilling
Felleskjøpet avd Levanger stiller på stand med maskinutstilling

Kjølen og Nydal Bygg gir informasjon om muligheter for utbygging i Bergsåsen Boligfelt. Og Winges Service gir informasjon om hva de kan levere av tjenester innen bygg og anlegg.

Hos Trøndelag Elsykkel vil man kunne få prøvesykle nettopp elsykkel – et framkomstmiddel mange har fått øynene opp for i disse klimatider.

For de som har litt grønne fingre vil antagelig standen til Tre-pro, LOG og Frosta Hagelag være av interesse. Foruten rådgivning og salg av varer kan det nevnes at LOG vil demonstrere ugrasbekjempelse med varmtvann kl 12.

Slå av en hageprat med Jonas Hagerup fra LOG
Slå av en hageprat med Jonas Hagerup fra LOG

Håndtverksprodukter av høy kvalitet har alltid vært å finne på Frostadan – så også i år med utstilling av Greta Skjevik, Anne Lund og Ruth Sandvik.

Håndarbeidsprodukter fra Anne Lund
Håndarbeidsprodukter fra Anne Lund

Har du behov for hjelp til å fornye kjøkken eller bad kan det være lurt å ta en prat med Joakim Sundvik fra Scandoor kjøkkenfornyelse.

Frosta/Åsen Innkjøpslag stiller sammen med Norgro tilgjengelig for rådgivning innen hage og landbruk, men vil også tilby salg av utvalgte produkter.

En rekke lag og foreninger stiller med stand på Frostadan. Frosta Motorcrossklubb har utstilling av sykler og atv-er som brukes på banen. Frosta SkyttarlagFrosta Historielag, Kor-ÆktFrosta skolemusikk og Musikklaget «Klang» har utstillinger med loddsalg.

I tillegg finner du også Frosta kommune, Frostingen og Frostaporten i Frostahallen denne dagen.

frostaporten_ledigannonse

Matopplevelser

Besøkende skal både kunne utforske lokale matleverandører og få kjøpt seg god mat og drikke på Frostadan. Nytt av året er et eget telt med ølservering fra Klostergården og grillmat fra Frosta IL skiutvalget. Dette foregår på et avgrenset område av hensyn til skjenkebevilgning.

Sanitetsforeningen stiller som vanlig med grøtsalg i Frostahallen fra kl 12, og Frosta IL Volleyball selger bringebær. Neset har kiosksalg fra det nye klubbhuset på Vinnatrøa mens Frosta IL Håndball driver kiosk fra kjøkkenet i Frostahallen.

Svært populær er alltid Frosta 4Hs «hopp i høyet» hvor barna kan få boltre seg i leik og moro. Her selger klubben i tillegg slush, kaffe og skeiblakak.

Rekkebo Midtre og Stene Gård vil fra sine stander tilby lokalforedlete kjøttprodukter, og Arntzen Bakeri kommer med et rikt utvalg av bakevarer for salg.

Arntzen Bakeri - ekte håndverk siden 1926
Arntzen Bakeri – ekte håndverk siden 1926

Programinnslag

Frostadan byr også på underholdning og kulturelle innslag. Frosta Storband og Frosta Trekkspillklubb spiller før og under grøtsalget i Frostahallen, og det blir også en forsmak på hva Terje Hilanmo leverer senere under kveldens hallfest.

Ordfører vil kl 13 foreta utdeling av Frosta kommunes Ildsjelpris. Som kjent gikk denne prisen i fjor til Åse Brit og Rolv Vang – en pris som henger høyt i anerkjennelsen av lokal dugnadsånd!

Ildsjelprisen 2015 tildelt Åse Brit og Rolv Vang. Utmerkelsen ble overlevert av Boje Reitan og Trine Haug på vegne av Frosta kommune.
Ildsjelprisen 2015 tildelt Åse Brit og Rolv Vang. Utmerkelsen ble overlevert av Boje Reitan og Trine Haug på vegne av Frosta kommune.

Frostadan Mesternes mester

Nytt av året er konkurransen for litt eldre som har lyst på en fysisk utfordring. I samarbeid med LEVEL sportssenter arrangeres Frostadan Mesternes mester etter samme lest som det populære programmet til NRK.

Mer info om øvelsene og påmeldings-skjema finner du her.

mesternesmester

Hallfest

På kvelden samles folk til fest i Frostahallen, og her gjelder det å være tidlig ute! Både for å få med seg en «bong» til innbytte i servering og for å delta på «firrispæll» med Terje Hilanmo – bedre kjent som frontfigur i Vømlingan.

Trubadur Terje Hilanmo tar seg av oppladninga til hallfesten
Trubadur Terje Hilanmo tar seg av oppladninga til hallfesten

Deretter tar The Allrounders over med god dansemusikk for et bredt publikum – nettopp med tanke på at Frostadan skal være en møteplass på tvers av generasjonene.

Jarle Selven - frontfigur i The Allrounders
Jarle Selven – frontfigur i The Allrounders

Arrangørene håper på godt oppmøte på hallfesten – det er her mesteparten av dugnadsinntektene til Neset kommer inn. Så møt opp og støtt opp om fotballklubben på bygda!

Billetter til hallfesten kan kjøpes på www.kultar.no. Mer detaljert info om hallfesten finner du her.

Programplakat Frostadan 2016

frostadanplakat2016

Vel møtt!

Arrangør: Neset FK og Frosta kommune

Neset Fk 2

FK_logo

Legg inn en kommentar