Skyttarlaget satser mot LS2018

August 2018 arrangeres Landsskytterstevnet på Stjørdal. Frosta Skyttarlag har for lengst lagt en strategi for å rekruttere flest mulig frostinger til å delta på stevnet som er ett av Norges største idrettsarrangement. Stevnet avvikles hvert år som et åpent norgesmesterskap innen øvelsene arrangert av Det frivillige Skyttervesen (DFS).

Frosta Skyttarlag har det siste året arrangert to runder med skyteskole for nybegynnere. Plassene ble raskt fullt opp, og laget har høstet gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Her kan du lese mer om skyteskolen.

Ungdomsskyting på Brannhaugen. Instruktør Frank Dahl, skyttere Mari Viktoria Røste, Tristan Bøkestad Breiseth og Are Buchholdt Stavseth. Ivrige besteforeldre følger med på benkplass - en fin hobby på tvers av generasjonene!
Ungdomsskyting på Brannhaugen. Instruktør Frank Dahl, skyttere Mari Viktoria Røste, Tristan Bøkestad Breiseth og Are Buchholdt Stavseth. Ivrige tilskuere følger med på benkplass – en fin hobby på tvers av generasjonene!

Utfordringen er å kunne videreutvikle ferdighetene til deltakerne i etterkant. Skyttarlaget følger derfor nå opp med fast Ungdomsskyting på innendørsbanen i Skyttarhuset hver mandag kl 1815. Her vil ungdommene få veiledning og oppfølging fra instruktører i laget. Det vil også være mulig å skyte om skyttermerket. På dette viset håper man at flere etablerer seg som faste medlemmer i laget. Og da vil Landsskytterstevnet være et fint mål å arbeide mot.

Tristan Bøkestad Breiseth får kyndig instruksjon av Frank Dahl
Tristan Bøkestad Breiseth får kyndig instruksjon av Frank Dahl

En av rekruttene vi møtte på mandagens samling var Jon Martin Aas. Tross sin unge alder har han nå vært med på skyting i tre år, deltatt på skyteskolen og nettopp begynt å skyte liggende uten anlegg. Jon Martin synes det er litt vanskelig å bruke bare reim til støtte, men siden dette er kravet til rekruttskytinga under LS2018 så er det viktig å begynne å trene på dette i god tid. Øvelse gjør mester!

Ivrig ung skytter som sikter mot LS 2018; Jon Martin Aas
Ivrig ung skytter som sikter mot LS 2018; Jon Martin Aas

De voksne medlemmene i Skyttarlaget trener også mandager, kl 1900, og det er alltids plass til flere. Frosta har mange aktive jegere, og denne treningen vil kunne fungere godt til å vedlikeholde skyteferdighetene gjennom året. Pusteteknikk, sikting og riktig avtrekk er viktige elementer i «faget», og dette må trenes jevnlig for å bli en god skytter, både på skytterbanen og på jakt.

Innendørsskyting gir god trening for både jegere og baneskyttere. Fra v; Roald Reitan, ? Dahl, Karl-Jostein Olsen og ?
Innendørsskyting gir god trening for både jegere og baneskyttere. Fra venstre; Roald Reitan, Stein Aage Dahl, Karl-Jostein Olsen og Elena Lifjell

Herved går oppfordringen til flere frostinger om å finne veien til skytterhuset og bli med på oppkjøring fram til neste års store skytterarrangement!

Ivrige rekrutter, Tristan Bøkestad Breiseth og Are Buchholdt Stavseth.
Ivrige rekrutter, Tristan Bøkestad Breiseth og Are Buchholdt Stavseth.

Les mer om LS2018 og Frosta Skyttarlag, og ved behov for mer info kan man ta kontakt med Bjørnar Ulvik, tlf: 45 24 27 82,  eller  Ole Johan Vigrestad Aune, tlf 48 20 69 10.


frostaporten_ledigannonse

Legg inn en kommentar