Ildsjelprisen 2017 tildelt Stein Aursand

Under Frostadan ble Stein Aursand tildelt årets ildsjelpris! Ordfører Trine Haug sto for overrekkelsen på vegne av Frosta kommune.

Hvert år oppretter Frosta kommune en egen komite som vedtar om prisen skal deles ut og hvem prisen eventuelt skal tildeles, gjerne basert på forslag fra bygdas innbyggere.

I sin begrunnelse for valget av årets prismottaker legger Komitè Folk vekt på Stein sin mangeårige innsats innen idrettsarbeid og sosialt arbeid for Frostasamfunnet. Vinneren brenner for og bidrar til enormt mye aktivitet på Frosta. Mye av det i det skulte, han trekker i tråder, stiller opp og får ting til å skje!

Ildsjelprisen 2017 tildelt Stein Aursand. Ordfører Trine Haug sto for overrekkelsen under Frostadan.

Kjernen for hans gjerning ligger i Neset Fotballklubb, både som utøvende spiller siden 1964 med debut på A-laget i 1978 og deretter over 500 seniorkamper fram til vel fylte 40 år, trener- og oppmannsarbeid samt flere styreverv. Siden 2011 har han vært styreleder og stått i bresjen for bygging av nytt klubbhus og tribune på Vinnatrøa. Han har utvilsomt en stor del av æren for den positive utviklingen i fotballklubben de siste åra. Det er ingen tvil om at Neset FK er klubben i hans hjerte!

Stein Aursand – ildsjel med varmt hjerte for Neset FK!

Stein har også vært en pådriver og lagt ned stor dugnadsinnsats for idrettsmiljøet generelt på Frosta, både med tanke på Frosta IL, Frostatingsløpet og St.Olavsstafetten. I denne sammenhengen har han også vist glødende engasjement i å bruke idrettsmiljøet som et verktøy for integrering av nye landsmenn.

Stein har vært aktivt med i politisk arbeid og leder for skoleutbygginga i 1990-1992. I sitt virke som lærer viste han dessuten et engasjement langt ut over det man normalt vil kunne forvente gjennom å gi mange ungdommer på Frosta opplæring innen trafikk, jakt og fiske. Benevnelsen ildsjel er svært treffende på Stein!

Ildsjelprisen er en heder for god innsats for Frostasamfunnet og skal være til oppmuntring og inspirasjon for videre innsats. Ildsjelprisen er på kr. 10.000,- pluss diplom.

Under Storsjøcupen 2016 ble Stein Aursand også tildelt NTEs ildsjelpris for sin innsats til beste for nord-trøndersk barne- og ungdomsfotball. I sin begrunnelse for denne prisen ble det framhevet at Stein har tjent sin klubb mer eller mindre uavbutt siden 1964. Både som utøvende spiller, trener, oppmann, styremedlem og siden 2011 som styreleder.

Stein Aursand – vinner av NTEs ildsjelpris flankert av Neset-spillere under Storsjøcupen 2016

Som del av denne ildsjelprisen fra NTE fikk Neset FK en gavesjekk på 10.000,- mens et nydelig glassfat laget av stein fra kraftverket i Follafoss skule være et symbol til selve vinneren. Imidlertid har det tatt noe tid å få ordnet dette fatet, og NTE benyttet derfor anledningen under Frostadan til å foreta selve overrekkelsen – noe sent, men likevel godt på hjemmebane for Stein blant sine sambygdinger.

Stein Aursand fikk tildelt glassfatet fra Anders Eggen som vinner av NTEs ildsjelpris 2016

Frostaporten gratulerer hjertligst – dette var vel fortjent!

Legg inn en kommentar