Hit kan du absolutt dra i påska!

Man kunne tro det var en dårlig aprilspøk ved første øyekast på en av artiklene under adressa.no i dag med tittelen «Hit kan du ikke dra i påska«. Koblingen til illustrasjonsbildet av klosterruinene på Tautra gjorde at man kunne få et svært feilaktig inntrykk av hva artikkelen egentlig handlet om.

Klosterruiner på Tautra
Klosterruinene på Tautra

Deler av Tautra er vernet som naturreservat og fuglefredningsområde. For å ytterligere forsterke vernet i hekkesesongen flyttes datoen som begrenser ferdselen i de vernede områdene fram til 1. april istedet for 25. april slik det har vært tidligere. Ved å lese billedteksten og selve artikkelen nærmere kommer det tydelig fram at dette gjelder verneområdene og ikke de gamle klosterruinene, den kanskje mest besøkte attraksjonen på øya. Artikkelen er faktabasert og gir en grei framstilling av saken, men overskrift og bilde kunne med fordel vært valgt annerledes.

Da Frostaporten delte saken på Facebook-sidene sine i dag lot ikke reaksjonene fra folk som har Tautra kjær å vente på seg. Tittelen på artikkelen belyser saken på en uheldig måte da nettopp påska er en tid hvor svært mange, både frostinger og utenbygdes, tar turen til Tautra for å oppleve denne naturskjønne perla i Trondheimsfjorden i all sin vårprakt! Artikkelen kan med sin oppfordring om å ikke legge påsketuren til Tautra framstå som et slag i trynet på de som driver med næringsaktivitet rettet mot turister på øya – dette var ikke spesielt god reklame for Frosta og Tautra.

"Tautra-sol" - Fotograf: Søster Sheryl Chen
«Tautra-sol» – Fotograf: Søster Sheryl Chen

For Tautra er abslolutt stedet folk bør vurdere å dra til i påska med mindre man ikke skal gå på ski! Her har våren kommet for fullt, og øya har mye å by på av natur, strand- og fugleliv som kan nytes utenfor de vernede områdene som tross alt utgjør en ganske begrenset del av øya. I tillegg kan man f.eks. besøke de gamle klosterruinene og Mariaklosteret, og få god servering hos Klostergården. Vi håper adressa.no kan ta dette til etterretning og at mange tar turen ut til Tautra nå i vår til tross for innskjerpingen av ferdselsreglene!

Frostaporten ønsker alle en riktig God påske!

Legg inn en kommentar