Ta turen til Fjellhov

Riktig svar på Frostaportens påskequiz i dag var som mange hadde foreslått; Fjellhov. Den lille tømmerhytta ligger på nordfjellet rett nedenfor Storheia, ca 2 km tur opp fra Fjellplassen.

Fjellhov
Fjellhov

Fjellhov ble satt opp av guttegjengen Ola Stavseth, Gunnar Flegstad og Boris Kvamme og sto ferdig i 1962. Da hadde de tilbakelagt mange turer opp med utstyr og materialer samt hogd tømmeret (ca 20 m3) utblinket av statsalmenningen i området rundt Igletjern. Det hører med til historia at Gunnar svømte over tjernet med den store mønstokken sent på høsten etter at den første isen hadde lagt seg. Det var visstnok en frisk opplevelse!

Ytterdøra på hytta ble snudd en gang på 80-tallet fordi den klemte og det passet bedre å åpne dørbladet denne veien. Dermed ble låsvrideren stående på utsida. Det passer forsåvidt bra siden hytta nå eies av Nord-Trøndelag Turistforening og er åpen for alle som vil ta turen opp. Mer info om hytta og turveier i området kan du finne her.

Legg inn en kommentar