Debuterte med bronsjeplass i Storsjøcupen

Spillere, støtteapparat og foreldre for Neset FK Gutter 12 fikk for alvor stifte bekjentskap med begrepet «cupfeber» under årets Storsjøcup! Som debutanter fikk de en drømmereise med spennende opplevelser gjennom hele uka.

Gruppespill
Laget fikk en tøff, men fargerik start i gruppespillet mot peruianske Escuela Nederland. Slike langveisfarende lag fra fotball-akademier ligger som regel på et høyere ferdighetsnivå enn tilsvarende årsklasser i Norge. Det er likevel som regel en artig opplevelse å få møte en annen fotballkultur og -spillestil.

Guttene fra Peru var kanskje små, men jaggu kunne de trille ball! Det ble et fargerikt møte for Neset G12 mot Escuela Nederland på mange vis.
Guttene fra Peru var kanskje små, men jaggu kunne de trille ball! Det ble et fargerikt møte for Neset G12 mot Escuela Nederland på mange vis.

Etter hver scoring stimlet alle spillerne fra Peru til reservebenken for å feire målet sammen – her har vi kanskje alle noe å lære på opplevelsen av samhørighet i lagfotballen.

Andreas Myraune i tøff duell mot Escuela Nederland fra Peru
Andreas Myraune i tøff duell mot Escuela Nederland fra Peru

Etter tap mot National gikk Neset-guttene sammenbitt i kamp mot Frei og vartet her opp med storspill og seier hele 6-3. Med god plassering på tredjeplass i gruppa gikk laget dermed videre til B-sluttspill.

Sluttspill
Fredagen ble en eneste lang seiersreise for G12 etter å ha slått Beistad 8-2, Buvik/Skaun 8-3 og til slutt Charlottenlund 7-3 i kvartfinalen. Laget var dermed sikret plass i semifinalen og mulighet til å kunne gå løpet helt ut.

Første del av semifinalen lørdag mot Trygg/Lade ble akkurat så nervepirrende som slike kamper kan være etter dager med lite søvn og mye, men spennende fysisk aktivitet. Det tar på både for deltakere og tilskuere å være inne i cup-bobla som danner seg utover uka!

Lars Joakim Rygg og Markus Skjevik i god fart mot Trygg/Lades mål under semifinalen
Lars Joakim Rygg og Markus Skjevik i god fart mot Trygg/Lades mål under semifinalen

Henning Reitan i duell under semifinalen mot Trygg/Lade

Henning Reitan i duell under semifinalen mot Trygg/Lade

Guttene fra Trondheim hadde imidlertid et ekstra gir å gå på i forhold til Neset som til slutt måtte innse å bli slått 2 -7. Trygg/Lade vant senere på dagen også finalekampen mot Stjørdals-Blink.

Reisen endte altså i semifinalen denne gangen for våre gutter, men; det kommer flere muligheter i Storsjøcupen i åra framover for denne gjengen! Og som visekaptein Jonas Ulvik enkelt oppsummerte etter kampen; «vi må hæm å træn!«

Legg inn en kommentar