Bronsemedaljer til Neset G15 i Storsjøcup

Det kunne virke som halve Frosta hadde tatt turen til Østersund lørdag for å se semifinalekampen til Neset Gutter 15 mot argentinske Tucuman. Valuta for reisen fikk de med to svært spennende omganger hvor Neset desverre til slutt trakk det korteste strået med tap 0 – 1.

Glade gutter fra Argentina etter seier mot Neset. Senere på dagen vant de også finalen mot Malvik.
Glade gutter fra Argentina etter seier mot Neset. Senere på dagen vant de også finalen mot Malvik.

Tucuman kom best igang med en tidlig scoring i 1. omgang. Hurtige og kontringsvillige argentinere bød Neset på tøff motstand. Frostingene kom etter hvert bedre inn i kampen, og i 2. omgang hadde de en rekke store målsjanser uten å lykkes. Litt slukøret måtte Neset-familien innse at det ikke gikk veien helt inn til finaleplass.

Neset G15 gjentar imidlertid samme bragden som fjorårets G15-lag fra Neset (årgangen 2000) ved å kunne ta med seg bronsemedaljer hjem fra Storsjøcupen i A-sluttspillet. Det må kunne sies å være et særdeles godt resultat fra en tross alt liten klubb som Neset FK.

Laget gjorde rent bord i innledende gruppespill med tre rake seire mot Malvik 4 – 0, IFK Östersund 5 – 0 og Heimdal (2) 5 – 0.  I det videre sluttspillet ble Brønnøysund først beseiret 4 – 2 i 1/8-finale og Tiller 3 – 0 i kvartfinalen. Solide seire helt inn til de altså møtte tøffere motstand fra Argentina.

Neset G15 var best både høyt og lavt i kvartfinalekampen mot Tiller
Neset G15 var best både høyt og lavt i kvartfinalekampen mot Tiller

Helt uventet at laget ville gjøre en god figur var det nok ikke etter at de i fjor høst ble kretsmestre i Trøndelag. Og når de har to spillere i Jonathan Lein Valberg og Liverpool-aktuelle Edvard Sandvik Tagseth, som begge har deltatt på landslags-samlinger for G15 i år, vanket det nok også et visst forventningspress på laget – kanskje ikke minst i forhold til egen prestasjon.

Edvard Sandvik Tagseth herjet med Malvik-spillere i gruppespillet
Edvard Sandvik Tagseth herjet med Malvik-spillere i gruppespillet

Det hersker ingen tvil om at denne prestasjonsgruppen har et sterkt vinnerinstinkt. Og selv om de har gode enkeltspillere er det samspillet i laget som er avgjørende for de gode resultatene.

Vi gratulerer spillere, lagledere, støtteapparat og foreldre hjertlig til lykke med bronsjeplassen. Nok en gang har Neset tatt hjem en fortjent tittel som vil bli husket i lang tid framover. Det blir spennende å se hvor langt disse spillerne kan makte å ta seg framover!

Legg inn en kommentar